Chocolade pindakaas snackballetjes

Pindakaas en chocolade blijft een match made in heaven. Ik kan er echt van blijven eten! Vroeger vond ik pindakaas echt niet te eten. Ik ontdekte mijn liefde voor pindakaas pas enkele jaren geleden – sindsdien gebruik ik het echt in van alles en nog wat! En zo maakte ik deze heerlijke snackballetjes, die ik met een snufje zout nog eens een extra kick qua smaak gaf! Nom nom nom!

Wat heb je nodig voor 10 balletjes?

  • 100 gram pindakaas
  • 60 gram havermeel
  • 50 gram honing
  • snufje vanillepoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • snufje zout

Hoe maak je deze balletjes?

  1. Doe de pindakaas met de honing, het havermeel en de vanillepoeder in de keukenmachine en meng dit goed.
  2. Kneed hier 10 balletjes van en zet deze een halfuurtje in de vriezer.
  3. Smelt de pure chocolade met de kokosolie au-bain-marie!
  4. Haal de pindakaasballetjes uit de vriezer en haal deze door de pure chocolade heen. Doe dit met behulp van 2 lepels en leg ze op een stuk bakpapier. Strooi een beetje zout over de pure chocolade heen en zet de balletjes in de koelkast.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.