Chocolade kokoscupcakes

Vorige week postte ik al het recept van de vanille kokoscupcakes met rozijnen en nootjes. De cupcakes die ik vandaag post, zijn een variant op de eerdere cupcakes. Het basisrecept is hetzelfde, ik heb er alleen iets aan gesleuteld. Zo makkelijk is het dus soms om een ander receptje te maken: je neemt een bestaand recept en hiermee ga je aan de slag. En dit lukt niet altijd hoor. Soms schat je verhoudingen verkeerd in, of matchen ingredienten niet. Ook bakken is een proces van trial and error 😉 Maar deze chococupcakes zijn prima gelukt, gelukkig 🙂

Wat heb je nodig voor 8 cupcakes?

  • 80 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 45 gram honing
  • 40 gram kokosmeel
  • 15 gram amandelmeel
  • 1 flinke eetlepel cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 40 gram pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet cupcake vormpjes klaar.
  2. Smelt de kokosolie. Klop deze luchtig met de eieren en de honing. Voeg vervolgens het kokosmeel, amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe en meng dit tot je beslag. Laat dit 10 minuutjes staan. Je zal zien dat het dan wat dikker wordt, omdat het kokosmeel het vocht opneemt.
  3. Roer als laatste de gehakte chocolade erdoor en bak de cupcakes gaar in 20 minuten
  4. Laat de cupcakes goed afkoelen en eet smakelijk!

Voedingswaarden per cupcake:
203 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 8 gram
Vezels: 1 gram
Vetten:  17 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.