Chocolade hazelnoot cake

Nu de herfst in aantocht is, word ik blij van alles waar ook maar een vleugje herfst in verborgen zit: kaneel, nootjes, appels, peren, pompoen… Laat de herfst maar komen. Deze chocoladecake met hazelnoten luidde voor mij de herfst in ieder geval met voldoende smaak in!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 150 gram speltmeel
  • 50 gram cacao
  • 3 eieren
  • 100 gram honing
  • 50 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram hazelnoten

Hoe maak je dit?

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Hak de hazelnoten in kleine stukjes
  3. Doe de eieren in een beslagkom en voeg de honing toe. Klop dit goed luchtig.
  4. Voeg alle overige ingredienten, behalve de hazelnoten toe. Meng dit goed met elkaar. Roer hierna de hazelnoten door het beslag.
  5. Doe het beslag in de bakvorm en bak dit gaar in 25 à 30 minuten.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.