Chocolade havermout repen

Gezonde repen heb je nooit genoeg. Ik ben blij dat er in de winkel steeds meer repen komen, die ook aan mijn idee van ‘gezond’ voldoen, maar het leukste blijft toch om ze zelf te maken. Niet dat ik nooit een snelle snack koop hoor, maar als ik de tijd heb, maak ik graag mijn eigen, voedzame repen. Deze havermoutrepen zitten vol met ingredienten waar je lichaam wat aan heeft, en waar je qua energie echt even op door kan! Je moet ze wel bewaren in de koelkast, dus ze standaard in je tas meenemen, is helaas een iets minder handig idee 😉

Wat heb je nodig voor 8 repen?

  • 130 gram amandelpasta – of pindakaas of een andere notenpasta naar keuze
  • 125 gram havermout
  • 100 gram pure chocolade
  • 80 gram honing – dit kan je vervangen door agave als je vegan repen wilt
  • 60 gram kokosolie
  • 35 gram gehakte cashewnoten
  • 35 gram cranberries
  • 25 gram kokosrasp
  • snuf vanillepoeder

Hoe maak je deze repen?

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe dit met de amandelpasta, de kokosolie en de honing in een kom en smelt dit au-bain-marie. Blijf goed roeren, tot alle chocolade opgelost is. Dit kan even duren!
  2. Voeg hier de havermout, gehakte cashewnoten, cranberries, kokosrasp en vanillepoeder aan toe en roer dit goed door.
  3. Pak een cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Verdeel hier je mengsel over en strijk dit plat. Zet 4 uurtjes in de koelkast, of, als je niet kan wachten, 1 uurtje in de vriezer. Snij het hierna in 8 repen en bewaar deze in de koelkast – of in de vriezer!
  4. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.