Chocolade havermout cookies

Yeah, het is weer vegan friday tijd! En vandaag geen taartjes, maar lekkere koekjes! De combinatie van chocolade en havermout doet het wat mij betreft altijd goed. En zeker in koekjes! Ik kan me niet meer herinneren hoe lang het duurde voordat de trommel leeg was, maar ik weet zeker dat dit binnen enkele dagen het geval was. Cookie monster alert als deze heerlijke cookies in jouw oven liggen!

Wat heb je nodig voor 12 cookies?

  • 120 gram havermout
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram kokosmelk
  • 50 gram agavesiroop
  • 25 gram pure chocolade
  • 10 gram cacao
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je deze cookies?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  3. Doe alle ingredienten bij elkaar in een beslagkom en kneed dit tot een deeg. Is je deeg iets te nat? Voeg dan wat speltmeel toe. Te droog? Scheutje extra kokosmelk!
  4. Maak 12 balletjes van het deeg en duw deze plat op de bakplaat.
  5. Bak de cookies gaar in ongeveer 15 minuten. Laat ze goed afkoelen, pas als ze afgekoeld zijn, zijn ze goed stevig.
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per cookie:
175 kCal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 11 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.