Chocolaatjes

De grootste uitdaging toen ik gezonder ging leven, vond ik toch wel de repen chocolade links te laten liggen. Op een gegeven moment ontdekte ik de RAW Chocolade van Lovechock en die wáren me toch lekker (en dat zijn ze nog steeds haha). Natuurlijk is chocolade nog steeds rijk aan calorieen, maar raw chocola bevat ook veel goede voedingsstoffen. En dat heb ik maar wat graag. Gelukkig is zelf chocola maken ook niet zo moeilijk. Bij deze mijn succes recept!

Wat heb je nodig:

  • 50 gram cacaoboter
  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram santen (kokoscreme)
  • 30 gram rauwe cacao
  • 20 gram honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 40 gram noten naar keuzen
  • 40 gram gedroogd fruit naar keuze

Hoe maak je dit?

  1. Smelt de cacaoboter, kokosboter en santen au bain marie. Laat dit niet te warm worden. Het helpt om de cacaoboter vast in kleinere stukjes te snijden, dan smelt het sneller.
  2. Snij de noten en het gedroogd fruit in kleinere stukjes.
  3. Roer de cacao, honing en het vanillepoeder door de gesmolten olie heen. Doe hier je gehakte nootjes en het gedroogd fruit doorheen.
  4. Vul vormpjes met het chocolademengsel en zet in de koelkast of de vriezer, zodat het stolt.
  5. Eet smakelijk. En niet alles in 1 keer opeten 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.