Chocokokos Granola

Eens per maand komt mijn vriend altijd met een vragende blik en een lege granolabus naar me toe. En dan weet ik weer genoeg: hij wil graag weer een nieuwe voorraad granola. Sinds hij dit anderhalf jaar geleden ontdekt heeft, eet hij eigenlijk weinig anders meer als ontbijt. Omdat ik hem niet altijd hetzelfde wil voorschotelen, varieer ik nog wel eens met smaakjes en eventuele kruiden. En zo ontstond afgelopen week deze chocokokos granola. En die werd nu niet alleen door mijn vriend opgegeten 😉

Wat heb je nodig voor deze granola? (met deze hoeveelheid doen wij geen maand hoor haha)

  • 150 gram havervlokken
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram amandelen
  • 40 gram hazelnoten
  • 25 gram sesamzaad
  • 25 gram kokosolie
  • 25 gram honing
  • 2 el cacaopoeder
  • 70 gram rozijnen
  • 20 gram kokosrasp
  • 30 gram kokoschips
  • 30 gram pure chocolade

Hoe maak je deze granola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Hak de amandelen, hazelnoten en walnoten in stukjes. Doe die samen met de havervlokken en het sesamzaad in een kom.
  3. Smelt de kokosolie in een schaaltje. Doe hier de honing en de cacaopoeder bij en roer dit goed door. Doe dit mengsel bij de havervlokken, noten en zaden in de kom en roer dit goed door, zodat alles goed bedekt is met een klein laagje vloeibare chocolade.
  4. Doe dit op de bakplaat en bak dit 15 à 20 minuten in de oven. Goed in de gaten houden dat het niet te donker wordt en na 10 minuten even een keertje omscheppen. Haal dit uit de oven en laat goed afkoelen.
  5. Snijdt de chocolade in kleine stukjes
  6. Als de granola goed afgekoeld is, doe je hier de kokosrasp, kokoschips, stukjes chocolade en rozijnen bij. Roer dit goed rond en bewaar in een luchtdichte trommel. Het blijft zeker 2 weken goed, maar tegen die tijd is de granola echt wel op 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *