Chinese tomatensoep

Ode aan soep. Ik hou van soep. Vroeger, voor mijn gezondere periode, was Chinese tomatensoep één van mijn favoriete soepjes. Toen ik me realiseerde dat ik deze soep echt al héél lang niet meer op had, besloot ik om er een gezondere en voedzamere variant van te maken! En die is goed gelukt!

Wat heb je nodig?

  • 1 liter bouillon (groenten of kip)
  • 400 ml passata
  • 125 gr tauge
  • 2 lente ui, in ringetjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 3 el appelmoes
  • 2 el honing
  • 2 tl gemberpoeder
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je deze soep?

  1. Meng het bouillon met de passata, sojasaus, appelazijn, appelmoes, honing en gemberpoeder en breng dit al roerende aan de kook.
  2. Voeg dan de tauge en lente ui toe. Proef op het goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat peper of zout toe.
  3. Je kan je soep nog wat opleuken met stukjes kip (dat deed ik), reepjes ei of nog wat extra groenten!
  4. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.