Chia rozijn koekjes

De koektrommel was weer leeg, dus ik ben weer aan de slag gegaan met het maken van nieuwe koekjes. Door de chiazaadjes zitten deze koekjes vol vezels. Ze gaan alleen wel tussen je tanden zitten, maar laat dat je vooral niet tegenhouden om deze knapperige lekkernij eens te maken. Je moet hooguit je tanden een keertje extra poetsen 😉

Wat heb je nodig?

  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram speltmeel
  • 75 gram honing
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 70 gram rozijnen
  • 3 el chiazaad
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • snufje zout

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneedt dit tot het een vast deeg is. Mocht het nog iets te droog zijn, voeg dan een eetlepel (of 2 of 3, hoeveel je er nodig hebt) water toe.
  3. Maak kleine balletjes van dit deeg en druk deze plat. Leg op de bakplaat.
  4. Bak de koekjes af in ongeveer 15 minuten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.