Cheesecake plaatkoek met perzik en kokos

Worden jullie ook zo happy van al dat zomerfruit in de winkels? Ik wel. Echt. Ik word zo happy van al die kleurtjes, smaken en alles wat uitstraalt dat het weer gewoon zomer is? Ik kon het ook niet laten om een flinke lading te halen bij de groenteboer (nog ietsje lekkerder dan de supermarkt, wat mij betreft) en hiermee aan de slag te gaan! Het resultaat was deze heerlijke cheesecake plaatkoek, met de zoete smaak van de perzik en het exotische van de kokos! Mjam!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram yoghurt
  • 125 gram speltmeel
  • 50 gram honing
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder

Voor de cheeselaag:

  • 2 eieren
  • 200 gram zuivelspread light
  • 175 gram magere kwark
  • 25 gram honing
  • snufje vanillepoeder
  • 2 perziken, in stukjes gesneden
  • 25 gram kokoschips of kokosrasp

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter en voeg hierna alle ingredienten voor de bodem hieraan toe. Meng dit tot een egaal beslag en verdeel dit over de bodem van de bakvorm.
  3. Dan gaan we nu de cheeselaag maken. Doe de eieren met de zuivelspread, kwark, honing en het vanillepoeder in een kom en klop dit tot een egale massa. Voeg hier 3/4 van de perzikblokjes aan toe. Verspreid dit mengsel over de bodem. Verdeel daarna de overige perzikblokjes en de kokoschips of – rasp over de bovenkant.
  4. Zet de plaatkoek 50 minuten in de oven. Als de 50 minuten voorbij zijn, zet je de oven uit en doe je de ovendeur op een kier. De plaatkoek laat je staan. Deze koelt op deze manier langzaam af, zodat de cheeselaag niet gaat scheuren of inzakken.
  5. Als de plaatkoek afgekoeld is, kan je deze in de koelkast bewaren!

Voedingswaarde per portie (12 stukken)
177 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 10 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.