Caramel slice met cashewnoten

Tijdens mijn zwangerschap heb ik nog geen échte cravings ontdekt, maar caramel is iets wat ik misschien momenteel wel ietsje lekkerder vind dan normaal 😉 Geen verkeerd idee om hier dan een gezondere variant van te maken, en op die manier een lekker brosse koek te maken, die ook nog eens gevuld is met extra noten! Heerlijk! De chocolade on top maakt het helemaal af. Pregnancy craving proof, deze koek. En ook heerlijk als je niet zwanger bent trouwens 🙂

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 120 gram speltmeel
  • 70 gram gesmolten roomboter
  • 45 gram honing
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de caramellaag:

  • 250 gram geweekte dadels
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 40 gram pindakaas
  • snufje zout

Voor de toplaag:

  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram pure chocolade

Hoe maak je deze caramel slice?

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier en verwarm de oven op 170 graden
  2. Doe de ingredienten voor de bodem bij elkaar. Kneed dit tot een vast deeg en doe dit in de bakvorm. Bak de koekbodem in 15 minuten gaar. Laat deze goed afkoelen
  3. Doe de dadels met de gesmolten kokosolie en de pindakaas in de blender en pureer dit tot een caramellaag. Verdeel dit over de koek en verdeel hier de cashewnoten overheen. Duw deze goed aan en zet de koek in de koelkast.
  4. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel dit over de caramel/cashewlaag.
  5. Laat dit hard worden in de koelkast en snij in stukken!
  6. Eetse 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.