Brownie met frambozen

Een tijdje terug stelde ik op Instagram de vraag waar jullie graag recepten van wilden zien. Iemand reageerde toen met ‘brownie’. Nu had ik daar al een leuk recept voor liggen. Eentje zonder toegevoegde suikers en mét verborgen groenten. Dat klinkt bijna verantwoord. En dat voor een brownie 🙂

Wat heb je nodig? (bakvorm 20x20cm)

  • 175 gram dadels
  • 140 gram kokosolie
  • 125 gram frambozen
  • 100 gram courgette
  • 75 gram havermeel
  • 50 gram cacao
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je deze brownie?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Laat de dadels weken in warm water.
  2. Smelt de kokosolie. Doe dit daarna samen met de dadels, eieren en courgette in de keukenmachine. Maal dit tot een redelijk gladde massa. Doe deze massa in een kom.
  3. Voeg hier het havermeel, de cacao en bakpoeder aan toe en spatel dit tot alles gemengd is. Roer hierna de frambozen er doorheen. Bewaar er een paar om straks bovenop het beslag te doen.
  4. Doe het beslag in de bakvorm en versier met de laatste frambozen
  5. Bak de brownie in 30 – 35 minuten gaar. Je sateprikker zal nooit helemaal droog uit de brownie komen, omdat-ie, dankzij de courgette, lekker smeuiig blijft
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.