Brownie kersen cheesecake

Er stonden in mijn koelkast wat restjes, die ik eigenlijk niet weg wilden gooien. Anti foodwaste… Ik zat eens even te bedenken wat ik ermee moest, en al doende kwam ik op een schattig mini cheesecakeje. En omdat ik nog wat kersen in mijn vriezer had liggen, besloot ik deze er ook maar bij te doen. Konden er meteen weer wat lege verpakkingen weg. Zo verspilde ik geen voedsel, hoefde ik niets weg te gooien Γ©n maakte ik een heerlijk taartje! Win win win!

Wat heb je nodig? (doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

 • 100 gram speltmeel
 • 30 gram honing
 • 15 gram gesmolten roomboter
 • 1 ei
 • 1 el cacaopoeder
 • 1 tl bakpoeder

Voor de cheesecakelaag:

 • 150 gram magere kwark
 • 150 gram zuivelspread light
 • 1 ei
 • 35 gram honing
 • 1 el cacaopoeder
 • 1/2 tl vanillepoeder
 • handje kersen

Hoe maak je deze taart?

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
 2. Doe alle ingredienten voor de bodem in een beslagkom en meng dit met de mixer tot een deeg. Het wordt een wat steviger deeg. Deze duw je op de bodem van de bakvorm.
 3. Voor de cheesecakelaag doe je alle ingredienten, behalve de kersen, bij elkaar in de beslagkom en meng dit goed. Verdeel dit mengsel over de bodem en verdeel de kersen over de taart.
 4. Doe de taart 45 minuten in de oven. Zet daarna de oven uit. Laat de cheesecake erin staan en zet de ovendeur op een klein kiertje (als mijn vriend dit leest: een kiΓ©rtje, dus niet de oven helemaal open trekken!) en laat de taart hier rustig afkoelen. Zet na een halfuurtje de oven helemaal open en laat de taart verder afkoelen. Bewaar hem daarna in de koelkast!

Voedingswaarde per portie (8 stukjes)
166 kCal
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 7 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.