Broodjes van Bammetje Bakery

Brood. Het blijft een punt van discussie in het land van iedereen die op zijn voeding wil letten. Is het nu gezond of niet? Kan je het gewoon eten, of kan je het beter vermijden? Dieetgoeroes delen hier hun mening over, al dan niet onderbouwt. Wat mij betreft past brood prima in een gezonde levensstijl. En zoals voor alles geldt: teveel is niet goed. En zo is het ook voor brood. Ja, brood bevat veel koolhydraten, maar je lichaam heeft deze ook nodig. Omdat ik vind dat brood wel een iets minder ongezond stempel mag krijgen, vond ik het ook zo leuk om de desembroden van Bammetje Bakery te mogen testen!

Bammetje Bakery is een bakkerij die gevestigd zit in Utrecht. Ze maken hier hun heerlijke desembroodjes. Ze bakken niet alleen voor bedrijven, maar ze geven ook bakworkshops, aan iedereen die het ook leuk vindt om zelf een desembrood te kunnen bakken. Bij Bammetje Bakery wordt gewerkt met smaken en ingrediënten uit diverse windstreken. Daarnaast werken ze ook met seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten. Ieder brood is een kunstwerkje op zich.

Om te testen kreeg ik ‘Desem Bruno’ en ‘Desem Olivia’. Desem Bruno is deels gemaakt van volkoren tarwemeel, en hierdoor vezelrijk. Het brood heeft een fijne, knapperige korst. Ik vond het brood erg smaakvol. Het was luchtig en de knapperige korst maakte het geheel echt af. Toen ik het brood kreeg, was het zelfs nog warm. Die geur, echt verrukkelijk 🙂 De eerste snee brood was mijn mond al in, zonder er zelfs beleg op te doen. Als klein meisje was ik al dol op vers brood zonder beleg, en dit is in de loop der jaren niet verandert. En het brood was nog steeds lekker toen ik er wél beleg op deed trouwens. Een plak oude kaas gaf nog meer smaak aan het geheel!

Desem Olivia is een broodje met meerdere smaken; de licht zurige smaak van het desem, het zoete van de gedroogde abrikozen en het zout van de olijven. Een echte smaakbeleving. Deze smaken komen ook allemaal goed terug, als je een hap van dit brood neemt. Doordat de toegevoegde ingrediënten grof gesneden zijn, smaakt iedere hap van het brood anders. Ook dit brood is heerlijk zonder beleg, maar ook erg fijn met een laagje roomboter!

De sneltreinvaart waarmee ik dit brood at, was trouwens veelzeggend genoeg voor mijn mening over dit brood. Ik ben geen dagelijkse broodeter, maar van dit brood ben ik echt fan!

Zoals ik eerder al benoemde, geeft Bammetje Bakery ook leuke workshop om desembrood te bakken. In maart staat deze workshop weer gepland, dit keer op een heel toffe locatie: Bammetje Bakery heeft dan namelijk een brood atelier op de ‘Creative Life’ beurs, in het Werkspoorkathedraal in Utrecht. Bij deze workshop leer je in 3 uur tijd hoe je thuis, zonder moeilijke en dure apparaten, een heerlijk en vooral gezond desembrood bakt. Meer info over deze workshop vind je hier.

Disclaimer: dit bericht is gesponsord. Dit houdt in dat ik de artikelen van Bammetje Bakery heb ontvangen. Ik krijg niet betaald om dit artikel te schrijven. Dit artikel blijft 100% mijn eigen mening!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.