Broodje met kip en salade

Met dit warme weer heb ik weinig zin om heel uitgebreid te koken. Ik leef op snelle maaltijden, waarvoor ik zo min mogelijk hoef te zweten tussen pannen en de oven. Dat maakt het soms wel een uitdaging om de maaltijden ook voedzaam te houden. Gelukkig zijn er salades. Met een broodje erbij, vormt dit voor mij een fijne en voedzame maaltijd. Ik at dit broodje met kip en salade als lunch!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 4 kleine broodjes
  • Sla, komkommer, paprika (of waar je de salade maar van maken wilt. Ik hield het vooral simpel)
  • 40 gram cashewnoten
  • 150 gr kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl sambal
  • 1 tl pindakaas
  • 1 tl sojasaus
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes of reepjes. Meng dit met de olijfolie, citroensap, sambal, pindakaas, sojasaus, gemberpoeder en uienpoeder. Laat dit een uurtje intrekken
  2. Snij de komkommer en paprika voor de salade in kleine blokjes. Meng dit met de sla
  3. Rooster de cashewnoten even in een droge koekenpan en zet dit apart
  4. Bak de kipblokjes gaar in een wokpan
  5. Snij de broodjes open en beleg met salade en kip. Doe de overige salade en kip hiernaast en strooi hier de cashewnoten overheen.
  6. Doe er eventueel nog wat chilisaus op. Lekker 🙂
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.