Broccoli Pommes Duchess

De echte pommes duchess, die kennen we allemaal wel. Maar wist je, dat je hier met weinig moeite ook een flinke dosis groenten aan toe kan voegen? Dat dit dan ook nog net zo lekker is? En dat het helemaal niet lastig is om zelf te maken? En dat dit de hoeveelheid calorieen per portie ook flink verkleind? Nee? Maar het klinkt ideaal he? Lees maar even mee 😉

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 400 gram broccoli
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 50 ml melk
  • 2 tl kerriepoeder
  • Snufje peper en zout

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Kook de aardappels met de broccoli gaar. Giet dit af en stamp dit tot je een stamppot achtige massa hebt.
  3. Doe je stamppotje met de gesmolten roomboter, melk, kerriepoeder, peper en zout in de keukenmachine, en maal dit tot je echt een hele fijne massa hebt (dit is van cruciaal belang, ervaarde ik zelf!)
  4. Doe je aardappelbroccoli mengsel in een spuitzak, en spuit hier kleine toefjes van (als je mengsel niet egaal genoeg is, krijg je het niet uit je spuitzak).
  5. Doe je duchess 20 à 25 minuten in de oven.
  6. Eet smakelijk

Voedingswaarden per portie:
179 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vezels: 7 gram
Vetten: 5 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *