Breaking 2 or Breaking 5?

De volgers van mijn blog zijn inmiddels bekend met mijn ‘Breaking 2’ plannen. Die halve marathon, die ik nog steeds niet onder de 2 uur heb gelopen, zit me nog steeds niet lekker. Ik weet dat het erin zit, het is er alleen nog niet op het juiste moment uitgekomen. Helaas. Maar daar zijn we aan aan het werk. Alleen komt de laatste tijd steeds vaker een stemmetje in mijn hoofd naar boven. Een stemmetje die zegt: ‘die marathon hè… waarom niet nog een keer?’

In april liep ik de marathon van Rotterdam. Ik was goed voorbereid, had me netjes aan mijn schema gehouden en ik had er echt zin in. Maar om nu te zeggen dat ik na 5 uur hardlopen in de felle voorjaarszon zin had in nog een marathon? Nee. Er was één ding wat ik zeker wist: ‘dit nooit meer!’. Die marathon, leuk. De medaille was binnen, ik had mezelf bewezen, het was goed zo.

En dat heb ik echt geloofd, ruim 4 hele maanden lang. Iedereen die het maar horen wilde, en ook iedereen die het niet horen wilde trouwens, vertelde ik dat ik nóóit meer een marathon ging lopen. En ik meende het. Ik meende ieder woord. Ik wist het zeker: geen marathon meer voor mij. Breaking 2 werd mijn doel; halve marathon vind ik leuk. Lekkere afstand, goed voor te trainen, maar toch kapot kunnen gaan onderweg.

Helaas ben ik nogal vatbaar voor de enthousiaste verhalen van anderen. En de afgelopen weken heb ik véél enthousiaste marathon verhalen gehoord. En die hebben een vlammetje in mij aangewakkerd. Een vlammetje die voorlopig nog niet is gaan liggen. Het vlammetje dat even zo groot werd, dat zelfs de Jungfrau marathon mij wel een tof doel leek. Al heb ik inmiddels wel bedacht dat bijna 2000 hoogtemeters toch niet my cup of tea zijn. En waar meestal vlammetjes wel doven, is het tot nu toe nog niet gebeurd. Betrap ik mezelf erop dat ik weer marathons google. Dat ik de marathons van het voorjaar van 2018 zit te bekijken…

Ik weet op dit moment nog even niet wat het word. Ik weet wel dat ‘breaking 2’ mijn doel nog is voor 2017. Maar wie weet daarna. Wie weet schrijf ik me binnenkort in voor een nieuwe marathon en wordt ‘Breaking 5’ mijn doel voor 2018.

Stel nou hè, stel nou dat ik in het voorjaar van 2018 een marathon wil gaan lopen. Welke raden jullie mij dan aan? (liefst eentje die te combineren is met een leuke stedentrip ofzo)

3 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.