Breaking 2 #7

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe. 

Zoals jullie gisteren in mijn weekendverslag van de Damloop al hebben kunnen lezen, ging het allemaal niet zoals gepland. Stom, want het doet vooral qua zelfvertrouwen best wat met me. Want hoe moet ik nu voor Breaking 2 gaan, als het me niet eens lukt om 16km uit te hobbelen? Ik weet hoe het werkt hoor – ik weet dat mijn basis prima is, en dat iedere dag en iedere race weer anders is. Maar toch. Toch heeft het me even onzeker gemaakt. Wat niet nodig is, want de andere trainingen gingen prima. Ik neem jullie in ieder geval even mee deze week in 🙂

Dinsdag – Het was weer tijd voor baantraining! 8x 400m op 105%. Ja, die blijven erin hakken. Zeker als ik niet zo goed ben om precies op tijden te lopen, en snel al iets te snel loop. Zo liep ik mijn 400’jes boven de 105% en dat is dan best pittig. Maar ze gingen goed, de snelheid zat er lekker in, dus ik kan niet meer dan tevreden zijn over deze training!

Zaterdag – Damloop by Night! En wat was de Damloop by Night een feestje. Het idee was om hem boven duurlooptempo te doen, maar niet voluit te gaan, omdat ik 15u later aan de start van de Dam tot Damloop wilde staan. Ik ben weggegaan op tempo 6’00 en kon er de laatste kilometer nog een heerlijke eindsprint uitpersen. Ik heb genoten van de sfeer in Zaandam, van de mooie verlichting, alle mensen langs de kant, alle high-fives! Een feestje als begin van dit hardloopweekend!

Zondag – Dam tot Damlooptijd! Ik ben wel gestart, maar niet gefinished. Zoals ik gisteren al in mijn verslag schreef, kreeg ik last van duizeligheid, en was uitstappen de enige verantwoorde optie. Mijn Dam tot Damloop was ongeveer 2,5 EM ipv 10 EM. Was de keuze om uit te stappen verstandig? Ja. Was het leuk? Nee. En zoals ik al schreef, het komt mijn zelfvertrouwen ook niet ten goede. Maar voor nu zit er weinig anders op dan voldoende hersteltijd te nemen, en deze week het trainen weer op te pakken. Wel wat rustig aan, want de duizeligheid was echt een gevalletje  ‘energiepeil -100’.

Aankomende week – Staan er sowieso 2 looptrainingen op het programma. Dinsdag op de baan, donderdag gewoon op de weg! Ik hoop zaterdag of zondag nog een duurloopje te kunnen doen, maar ik ben dit weekend ook jarig, dus we zullen maar even zien wat er van deze plannen terecht gaat komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.