Breaking 2 #5

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe. 

Deze week had ik een rustige hardloopweek. Waarom? Omdat ik een weekje in Lissabon was. Ik heb me hier niet aan een trainingsschema of iets dergelijks gehouden. Ik vind hardlopen op vakantie erg leuk, maar het moet geen ‘moetje’ zijn. Gelukkig ben ik momenteel niet specifiek aan het trainen, dus is het geen ramp om een weekje te lopen voor de leuk!

Donderdag – Na het eten van een banaan besloten wij een stukje te gaan hardlopen. We hadden geen specifiek doel; gewoon lekker lopen. We begonnen in een parkje, dichtbij ons hotel. Vanuit daar liep een fietspad, dus die konden we mooi volgen. Na een kilometer of 2 à 2,5 kwamen we bij een bos uit, waar we ook doorheen gelopen zijn. Mooi om op die manier de omgeving te ontdekken. Wel was het al erg warm. Dat, in combinatie met de hoogteverschillen (véél), maakte dat we niet alles echt hard gelopen hebben, soms hebben we ook stukjes gewandeld. Na een uurtje hadden we ongeveer 7.2km  gemaakt en waren we weer bij ons hotel! Tijd voor een douche en het  ontbijtbuffet!

Zondag – Zondag (of soms zaterdag) is normaal lange duurloop dag. Maar niet op vakantie. Ik had wel zin om te lopen, maar niet om er echt een lange duurloop van te maken. We besloten om nu een andere kant op te lopen, en te zien waar we uit zouden komen. We maakten een leuk rondje, met wat heuveltjes, en we liepen totaal 5.8km.

Geen spectaculair week aantal ofzo. Maakt niet uit, dat komt deze week wel weer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.