Breaking 2 #4

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe. Het zou trouwens kunnen zijn dat mijn Breaking 2 poging wat vervroegd gaat worden, aangezien ik me heb ingeschreven voor de actie van Herzog, waarbij je de halve van Amsterdam mag lopen (15 oktober). Maar goed, waarschijnlijk doen er veel mensen aan die actie mee. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte. 

Voor nu: trainingsweek 4 alweer. Een week die niet helemaal ging zoals gepland. Ik liep maar 2x. Ach, die weken hebben we allemaal wel eens… Het zal me echt niet meteen terugzetten in m’n progressie. Een rustiger weekje is geen ramp. Al ga ik deze week naar Lissabon. Dus mogelijk heb ik nog een rustweekje. Dan ga ik er half september weer tegenaan!

Dinsdag – Had ik baantraining. Maar de baan was bezet, dus deden we de training gewoon op de weg. Niets mis mee. Maar ik liep echt niet lekker. De training was 3x 400, 2x 600 en 3x 400. Een pittige training, maar de tempo’s wilden niet echt makkelijk komen. Al liep ik ze wel rond de geplande tijden, sommige zelfs sneller. Dus ook als het niet makkelijk voelt, kan ik wel de beoogde tempo’s bieden. Als ik er op terug kijk, moet dit juist vertrouwen bieden toch?

Zondag – En toen was het alweer zondag. Ik wilde donderdag naar de looptraining, maar ik was moe en niet helemaal fit. Dus heb ik lekker wat extra rust gepakt, om op te laden voor mijn duurloop van zondag. Ik had zondag 15km op het programma staan. De eerste 5km liep Bjorn mee, en ging het niet heel lekker. Daarna gingen we ieder onze eigen kant op, deed ik een muziekje aan en begon ik aan een warm rondje rond de plas. De muziek leidde me af van de temperatuur en ik kwam lekkerder in mijn ritme. Na mijn rondje kwam ik rond kilometer 9 langs de McDonalds, waar ik een flesje water scoorde. Ik liep vanuit hier in een rechte lijn naar huis. In plaats van 15 kilometer heb ik 13 kilometer gelopen. Ook goed, zeker gezien hoe warm het was!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.