Breaking 2 #3

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe. Het zou trouwens kunnen zijn dat mijn Breaking 2 poging wat vervroegd gaat worden, aangezien ik me heb ingeschreven voor de actie van Herzog, waarbij je de halve van Amsterdam mag lopen (15 oktober). Maar goed, waarschijnlijk doen er veel mensen aan die actie mee. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte. Voor nu: trainingsweek 3!

Maandag – Meestal is maandag mijn rustdag. Maar het was lekker weer en ik had zin om een stukje te lopen. Mijn schoenen riepen me gewoon. Ik deed een rustige 5km, in zone 1. Ik loop echt te weinig in zone 1 haha!

Dinsdag – Yeah, baantraining! Al zag ik tegen de training van deze dag een beetje op. We kregen een Zoladztest. Kortweg: vanuit je maximale hartslag worden 5 zones berekend. In iedere zone loop je 6 minuten. Je meet de afstand die je loopt. Het verschil tussen de gelopen afstanden in de verschillende zones, zegt iets over welke zones goed ontwikkeld zijn en welke je nog verder kan ontwikkelen. In zone 1 liep ik 835m, in zone 2 liep ik 935m, in zone 3 liep ik 1030m, in zone 4 liep ik 1135m en in zone 5 liep in 1285m. En toen was ik heel erg moe haha 🙂

Zaterdag – Ik had een drukke week gehad, dus ik liep zaterdag pas weer. Ik had deze dag mijn duurloop ingepland. Toen ik wakker werd, voelde ik al dat mijn lichaam weinig zin had. Ik besloot 10km te lopen in plaats van 15km. Dit was een goede keuze, want zelfs deze 10km voelde als een enorme opgave. Ik liep langzamer dan normaal tijdens mijn duurlopen, maar het leek me veel meer energie te kosten. Ik was dan ook blij toen mijn duurloop erop zat!

Zondag – Zondag was raceday. Ik deed mee aan de ReActive Estafette (verslag volgt donderdag). In teams van 5 personen, waarbij ieder 3km liep. Wat een rotafstand is dat zeg. Net te lang om helemaal voluit te gaan, maar te kort om te kunnen doseren. Onderweg heb ik wel 4x bedacht dat ik wilde stoppen. Maar goed, met de wortel in mijn hand kon ik mijn tempo goed volhouden, en was ik na 15:27 weer binnen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.