Breaking 2 #2

Zoals jullie in deze blog al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe. Het zou trouwens kunnen zijn dat mijn Breaking 2 poging wat vervroegd gaat worden, aangezien ik me heb ingeschreven voor de actie van Herzog, waarbij je de halve van Amsterdam mag lopen (15 oktober). Maar goed, waarschijnlijk doen er veel mensen aan die actie mee. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte. Voor nu: trainingsweek 2!

Dinsdag – Dinsdag is voor looptraining. Gezellig met de loopgroep, knallen op de baan. Na het inlopen en de loopscholing stonden er intervallen van 1200 – 1000 – 800 – 600 – 400 – 200 meter op 95% op het programma, met een herstel van 200m. Ik liep samen met iemand anders en dit ging erg lekker; zeker als je elkaar er op de zwaardere momenten doorheen kan slepen! De baan lag wel vol met plassen, dus mijn nieuwe Asics maakten voor het eerst kennis met water!

Donderdag – Donderdag liep ik samen met vriendinnetje Christine een 5km. Zij was net terug van vakantie en ik had geen fut voor meer dan 5km. (we hadden er via whatsapp echt 10 gepland haha!). Maar we waren moe, het was warm, 5 kilometer was prima. Met een pace van 6’09… Dit was voor ons niet superrustig, maar we hebben lekker kunnen kletsen onderweg, dus een prima training

Zaterdag – Liep ik met Dagmar een duurloopje door de Waterleidingsduinen. Wat een mooie omgeving zeg. Waar we geen rekening mee hadden gehouden: onverharde paadjes. En een glooiend landschap. En flinke regenbuien. We kregen er allemaal mee te maken. Geen probleem, als marathoner en marathoner-to-be (want Dagmar is in training voor NYC, whoohooo!) laten we ons niet kennen door een buitje. We liepen ongeveer 12,5km en dat vonden wij helemaal prima. Onderweg zagen we nog veel herten! Tof hoe dichtbij ze bleven! Wat is hardlopen in een onbekende omgeving toch tof. En wat heeft Nederland veel mooie natuur!

Deze week 3x getraind. Voor mij is dit een normaal aantal. Meer zat er ook niet in, ik had veel last van mijn onregelmatige diensten afgelopen week. En ik liep deze week niet 1 keer alleen. Ik word nog eens een goede ‘samenloper’ zeg! Anyway: week 2 richting de ‘breaking 2’ zit er weer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.