Breaking 2 #11

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe.

Maandag – Deed ik een heerlijk rustige shake-out run, na mijn halve marathon van zondag. En deze shake-out run ging volgens plan. 4 km op lekker rustig tempo, met tussendoor even een korte versnelling. Lekker uitgelopen!

Dinsdag – Had ik baantraining. Helaas had mijn shake-out run op maandag niet het effect gehad waar ik op hoopte: mijn lichaam voelde moe. Ik deed 6x 400m over de baan, met 200m herstel. En daarna was het prima. De looptrainer adviseerde me op een paar dagen hardlooprust te nemen. En aangezien ik woensdag en donderdag nachtdiensten had, kwam dit me wel goed uit 🙂

Donderdag – Nam ik niet helemaal rust, maar ging ik niet hardlopen. Nee: ik ging zwemmen. En zoals altijd besef ik me daarna dat ik dacht echt véél te weinig doe. Dit merkte ik de dag erna trouwens goed: spierpijn in mijn nek en mijn schouders haha!

Zaterdag – Was het tijd om weer lekker de schoenen aan te trekken. Omdat ik zondag wilde gaan kijken bij Bjorn, die de Maliebaanloop ging lopen, kwam zaterdagavond beter uit om een duurloop te doen. Ik wilde er meer dan 10 lopen, en had ergens 12km in mijn hoofd. Helaas was mijn geplande rondje korter dan ik dacht, en was ik na 11km weer thuis. Ik had geen puf meer om er nog een kilometer aan vast te breien, dus werd het een duurloop van 11km. En daar was ook niks mis mee 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.