Breaking 2 #1

Zoals jullie in deze blog van vorige week al hebben kunnen lezen, heb ik dit jaar nog 1 echt hardloopdoel, en dat is mijn eigen ‘Breaking 2’. Nu heb ik niet de illusie dat dit voor mij een mooi marathondoel is, maar ik weet dat ik op de halve marathon dit zeker moet kunnen. Mijn PR op dit moment staat op 2.01.12. Een mooie tijd, zeker gezien dit tijdens mijn allereerste halve marathon was. Nu is dat alweer 1,5 jaar geleden. In de tijd hierna heb ik zowel een PR op de 5 en de 10 km gelopen én een marathon gelopen. En nu, nu is het tijd voor mijn Breaking 2. Hij is gepland op 23 december en ik neem jullie mee op de trainingen hier naartoe. 

Dinsdag – Had ik looptraining met de loopgroep. Na een lekker stukje inlopen en loopscholing, stond er 4x 600 (95%) – 1x 1000 (90%) – 2x 400 (100%), met AH 200m en SP 400m op het programma. Voor mij hield dit in dat ik mijn 600 meters in 3:21 moest lopen, mijn 1000 meter in 5:53 en mijn 400 meters in 2:07. Mijn training ging lekker en de tempo’s waren goed te doen. Met nog een stukje uitlopen erbij totaal 8.76km gelopen.

Donderdag – Was er ’s avonds weer looptraining, maar hier kon ik helaas niet heen, omdat ik late dienst had. Omdat er nog een lange dag op het programma stond, liep ik ’s morgens een rustige 5km. Met een pace van 6’23 en een hartslag van 152 was dit een lekker rustig loopje.

Vrijdag – Vrijdagavond ging ik met mijn vriend de training van afgelopen donderdag even inhalen. Bjorn had hem donderdag al gelopen, maar voor hem is met mij meetrainen ‘rustig uitlopen’. Wat voor mij prima was: ik hoefde alleen maar te lopen, Bjorn gaf aan wanneer ik moest versnellen en naar welk tempo en gaf ook aan wanneer ik weer mocht uitlopen. We liepen 4x (5 min Z1, 3 min Z2, 2 min Z3 en 1 min Z4). We deden dit rondje bij de Nieuwkoopse Plassen. Wat een ontzettend mooi natuurgebied. Ik heb echt genoten, ook al vond ik de intervallen niet heel geweldig. Zeker het versnellen van zone 3 naar zone 4 viel me wat zwaar. De mooie omgeving maakte gelukkig veel goed! Totaal liepen we ruim 9 km.

Zondag – Ik had vrijdag een nachtdienst en die vallen soms wat zwaar. Duurlopen dan inplannen, is echt een gok. De ene keer loop ik duurlopen echt fluitend, de andere keer vallen ze vies tegen. Dat laatste was afgelopen zondag het geval. Ik had een rondje van 13 à 14 km uitgestippeld, maar na 2km voelde ik al dat het hem niet ging worden. Ik besloot wel rustig door te lopen en te zien waar het schip zou stranden. Ik heb er een rondje van 7 km van gemaakt. De helft van mijn planning, maar met een dubbele inspanning zo ongeveer!

Geen echte duurlopen deze week, maar wel bijna 30 kilometer gemaakt! Normaal loop ik ook 3 keer in de week, dus dit keer zat er een bonustraining bij. Lag er misschien ook aan dat ik sinds vrijdag de bezitters ben van nieuwe hardloopschoenen: paarse Asics Gel Kayano 24! I’m in loveeee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.