Bounty kwarktaart

Kokos, either you love it, of you hate it. Nou, in mijn geval is het: I love it! Mijn vriend is er niet enorm fan van, maar toch ging deze taart er wel in bij hem. Dus als zelfs iemand die niet echt fan van kokos is, deze taart binnen no time weggewerkt heeft, dan moet het wel een toptaartje zij toch? Ik vond het taartje lekker als ontbijtje, tussendoortje én als herstelmaaltje na een duurloop. Multifunctioneel en lekker: maken die taart!

Wat heb je nodig? (taartvorm met doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

  • 120 gram amandelmeel
  • 3 el pindakaas
  • 3 el honing
  • 3 el gesmolten kokosolie

Voor de kwarklaag:

  • 450/500 gram kokoskwark (ik gebruikte deze)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el honing
  • 1 el kokosrasp

Voor de garnering

  • 100 gram pure chocolade
  • 2 el roomboter
  • 3 el kookroom
  • 3 el kokosrasp

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng dit tot een geheel. Verdeel dit over de taartvorm en duw dit goed aan. Zet dit een halfuurtje in de koelkast.
  3. Dan gaan we de kwarklaag maken! Week de blaadjes gelatine in koud water, voor 5 minuutjes. Doe ondertussen de kokoskwark met de honing en kokosrasp in een kom en roer dit goed. Pak vervolgens een steelpannetje en doe hier de kokosmelk in. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe. Zet het pannetje op het vuur en los al roerend de gelatine op in de kokosmelk. Als de gelatine helemaal opgelost is, voeg je dit toe aan de kokoskwark. Meng dit goed en verdeel dit over de bodem. Zet dit twee uurtjes in de koelkast.
  4. Hierna maken we de topping. Snij de pure chocolade in blokjes. Doe dit samen met de roomboter en de kookroom in een kom. Verwarm dit au bain marie tot de roomboter en de chocolade compleet gesmolten zijn en het een egaal mengsel is. Verdeel dit over de kwarklaag en verspreid hier de kokosrasp overheen. Zet dit voor 2 uurtjes in de koelkast.
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.