Boterkoek

Het favoriete tussendoortje van mijn vriend is boterkoek. Als het aan hem ligt, bak ik er iedere week wel één. Dat gebeurt overigens niet, maar ik sta wel regelmatig in de keuken om er weer eentje te bakken voor hem. Bij deze werd het dus wel eens tijd om mijn recept te delen 🙂

Wat heb je nodig voor de boterkoek?

  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 250 gram spelt- of havermeel
  • 200 gram honing
  • 1 geklutst ei
  • snufje zout

Hoe maak je deze boterkoek?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Doe de gesmolten roomboter met de honing en het ei in een kom en mix dit tot een geheel. Hou 1 eetlepel van het geklutste ei achter de hand, hier smeer je straks je boterkoek mee in.
  3. Doe het meel en het snufje zout bij het botermengsel en meng dit met elkaar.
  4. Doe je beslag in de boterkoek vorm. Smeer in met het laatste beetje ei.
  5. Bak de boterkoek gaar in 25 à 30 minuten.
  6. Laat hem goed afkoelen voordat je hem gaat snijden, anders wil-ie nog wel eens wat kruimelig zijn.
  7. Eet smakelijk

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *