Boterkoek bites met noten en rozijnen

Oh nee, Petra, echt? Je hoeveelste boterkoek recept is dit? Eh… 😉 Mijn vriend is nogal dol op boterkoek, en aangezien ik graag in de keuken sta, maak ik wat verschillende varianten. Zo verschenen op mijn blog al eerder een gewone boterkoekeen boterkoek met appel en walnoten en een speculaas boterkoek. En nog steeds heb ik niet genoeg van alle varianten, want afgelopen week maakte ik deze heerlijke boterkoek bites met noten en rozijnen. Kleine bites, waarvan je er snel toch 2 of 3 pakt. #sorrynotsorry

Wat heb je nodig? (ik gebruikte een vierkante vorm van 18×18 cm)

  • 2 eieren
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 175 gram speltmeel
  • 25 gram honing
  • 75 gram gemengde noten
  • 75 gram rozijnen
  • 30 gram abrikozenjam
  • snufje zout

Hoe maak je deze boterkoekbites?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de roomboter met 1 ei, de kokosbloesemsuiker en de honing in een beslagkom en mix dit tot de boter goed zacht is en de kokosbloesemsuiker en de honing opgenomen heeft. Voeg vervolgens het speltmeel en het snufje zout toe en meng dit tot je een mooi beslag hebt.
  3. Verdeel dit beslag over de bakvorm en verdeel hier de noten en rozijnen overheen. Kluts het andere ei en smeer hier de boterkoek mee in.
  4. Zet de boterkoek 25 minuten in de oven, haal de koek eruit en smeer de abrikozenjam over de koek heen. Zet de koek nog 5 minuten in de oven.
  5. Laat de boterkoek afkoelen en snij hem in 16 kleine bites!
  6. Eet smakelijk!

Voedingwaarden per bite:
199 kCal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 12 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *