Bosvruchten kersttaart

Mooie taarten maken, dat is iets waar ik echt heel happy van word. Helaas heb ik geen tijd om wekelijks mooie taarten te maken, anders zou ik het echt doen. Wel vond ik het heel belangrijk om voor kerst een mooie en lekkere taart te maken. Zoals jullie gewend zijn: zonder geraffineerde suikers. Zo kan je kerst toch nog enigszins verantwoord door komen šŸ™‚

Wat heb je nodig voor deze taart? (doorsnede 22 cm)

Voor de bodem:

  • 275 gram speltmeel
  • 175 gram roomboter
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 5 el koud water

Voor de vulling:

  • 500 gram bosvruchten
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 20 gram maizena
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl vanillepoeder

Verder:

  • 1 geklutst ei

Hoe maak je deze taart?

  1. We gaan eerst het deeg maken. Doe alle ingredienten, behalve het water, in een kom en meng dit. Het zal korrelig blijven. Voeg het water toe en kneed dit tot er een glad deeg ontstaat. Doe dit in vershoudfolie en leg het 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Voor de vulling doen we de bosvruchten in een steelpan. Zet deze op middelhoog vuur en prak het fruit fijn. Laat dit zo’n 10 minuten zachtjes koken. Voeg de overige ingredienten toe en meng dit goed met elkaar, totdat het mengsel indikt. Haal het van het vuur en laat wat afkoelen.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel dit in 2 delen. Pak 2/3e voor de taartvorm. Bestrooi het aanrecht met wat meel en rol het deeg uit. Bekleed hier de taartvorm mee.
  5. Vul de taartvorm met de bosvruchtenvulling.
  6. Steek uit het overige deeg sterren en verdeel deze gelijkmatig over de vulling. Bestrijk de vlaaivorm en de sterren met het geklutste ei.
  7. Doe de taart voor 40 minuten in de oven. Na 20 minuten draai je de temperatuur terug naar 175 graden.
  8. Laat de taart goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  9. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.