Bosvruchten hangoptaart

Ik kan me geen leven zonder taartjes voorstellen. Ik hou van het maken van taartjes, het combineren van smaken en het spelen met kleuren. Ik vind het leuk om taartjes te maken die op ieder moment van de dag kunnen, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen als je een taartje eet! Dit bosvruchtentaartje kan je in ieder geval op ieder moment van de dag eten!

Wat heb je nodig? (doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram havermout
  • 20 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout

Voor de hangoplaag:

  • 400 gram hangop
  • 250 gram bosvruchten
  • 50 gram honing
  • 7 blaadjes gelatine

Voor de bovenste laag:

  • 200 gram bosvruchten
  • 1 el honing
  • 2 blaadjes gelatine

Hoe maak je deze taart?

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. We gaan eerst de bodem maken. Kneed alle ingredienten tot een samenhangend deeg en verdeel deze over de bodem. Bak deze af in 15 minuten en laat de bodem goed afkoelen.
  3. Nu gaan we de hangoplaag maken. Doe alle ingredienten, behalve de gelatine blaadjes, in de blender, tot de bosvruchten goed vermalen zijn. Doe dit in een beslagkom.
  4. Week de 7 blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze na 5 minuten uit. Pak een steelpannetje, doe hier 2 el water in, doe hier de uitgeknepen blaadjes gelatine bij en zet op het fornuis. Roer goed door, tot de gelatine opgelost is. Voeg dit toe aan de hangoplaag en meng dit goed. Doe dan deze laag bovenop de bodem en zet dit 3 uurtjes in de koelkast.
  5. Nu maken we de bovenste laag. Doe de bosvruchten met de honing in de blender en blendt dit tot je een jamachtige massa hebt. Doe dit in een kom.
  6. Week de 2 blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze na 5 minuten uit. Pak een steelpannetje, doe hier 1 el water in, doe hier de uitgeknepen blaadjes gelatine bij en zet op het fornuis. Roer goed door, tot de gelatine opgelost is. Voeg dit toe aan de bosvruchtenlaag en meng dit goed. Verdeel de bosvruchten over de hangoplaag en zet nogmaals een uurtje in de koelkast
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.