Bosvruchten Cheesecake

Toen ik een foto van deze cheesecake op Social Media plaatste, kwamen er veel enthousiaste reacties. Veel mensen vroegen om het recept. Nou: hier is-ie! Ik hoop dat jullie er snel mee aan de slag gaan. Want deze taart is echt een plaatje om te zien én ook nog eens verrukkelijk om te eten!

Wat heb je nodig voor deze cheesecake? (taart: doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

  • 110 gram dadels
  • 80 gram havermout

Voor de cheeselaag:

  • 200 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 25 gram honing
  • 15 gram kokosmeel
  • 100 gram bosvruchten

Hoe maak je deze cheesecake?

  1. Ontpit de dadels en laat ze een uurtje weken in een kommetje met warm water
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  3. Doe de geweekte dadels met de havermout in de keukenmachine en meng dit tot het een vast deeg is. Mocht het niet helemaal plakkerig zijn: voeg dan nog een eetlepel water toe. Doe dit deeg op de bodem van de bakvorm
  4. Nu ga je de vulling maken: doe de roomkaas, eieren, honing en kokosmeel in een kom en mix dit met elkaar. Doe dit op de dadelbodem.
  5. Prak de bosvruchten fijn en duw het hierna met een lepel door een zeefje heen. Hierdoor hou je bosvruchtenpuree over, en zitten er geen pitjes meer in. Druppel de puree over de taart, zo krijg je een leuk effect!
  6. Doe de taart in de oven, bak hem ongeveer 50 minuten. Check dan of hij gaar is. Als hij nog niet gaar is: laat hem dan nog wat langer staan. Laat de taart hierna langzaam afkoelen.
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *