Bosbessen muffins met havermout en yoghurt

Wow, ik heb wel 3 keer bedacht welke naam ik deze muffins moest geven. De uiteindelijke naam is een mond vol, maar doet ze wel het meeste eer aan. Deze muffins zijn lekker, chewy en voedzaam. Rijk aan goede voedingsstoffen en geven lang een verzadigd gevoel. Ideaal dus, voor als je nog een paar uurtjes door moet. Uiteraard kan je de bosbessen ook vervangen door frambozen of stukjes appel. Creatief omgaan met recepten geeft soms hele fijne verrassingen, dus durf dat ook eens aan! 🙂

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 250 ml magere yoghurt
  • 200 gram speltmeel
  • 200 gram bosbessen
  • 110 gram zachte roomboter
  • 80 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 gram havermout
  • 2 eieren
  • 3 tl bakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 12 muffinvormpjes klaar.
  2. Klop het zachte boter met de kokosbloesemsuiker. Voeg hierna de eieren, de yoghurt, het vanillepoeder en het snufje zout toe en meng dit goed met elkaar.
  3. Voeg vervolgens het speltmeel, de havermout en het bakpoeder toe en meng dit tot een mooi beslag. Roer hierna voorzichtig de bosbessen erdoor (voorzichtig ja: anders is je hele beslag paars!)
  4. Bak de muffins in 25 à 30 minuten gaar. Hou ze op het eind goed in de gaten!
  5. Laat ze afkoelen en eet smakelijk!

Voedingswaarde per muffin:
204 kCal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 22 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 10 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *