Boerenkool muffins

Nu het weer echt winterweer begint te worden (hallo warme truien, fleecekleedjes en chocolademelk!), krijg ik ook steeds meer zin in winters eten! En aangezien ik stamppotten erg fijn vind, heb ik geen bezwaar tegen dit seizoen. Na het maken van wat boerenkool met worst voor vriendlief (de stamppot waar ik ietsje minder dol op ben), bleef er nog wat boerenkool en rookworst over. Het was te weinig om als portie aan de kant te zetten, maar ik vond het ook weer zonde om weg te gooien. Dus dan maar creatief ermee zijn en boerenkool muffins maken 🙂 Handig voor als je een keer een restje hebt, of als je gewoon iets anders wilt dan een simpele stamppot!

Wat heb je nodig:

  • een halve portie stamppot boerenkool (mag met spekjes hoor!)
  • een stukje rookworst, in plakjes gesneden
  • Plakjes bladerdeeg
  • Een losgeklopt ei

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een muffinbakblik in en bekleed de muffinvormpjes met bladerdeeg. Snij de restjes niet weg, hiermee bedek je straks de bovenkant!
  3. Vul het bladerdeeg met beetjes stamppot, afgewisseld met plakjes rookworst.
  4. Als het bladerdeeg gevuld is, vouw je het resterende bladerdeeg naar binnen, zodat het een dichte muffin wordt.
  5. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het losgeklopte ei.
  6. Bak de boerenkoolmuffins 15 à 20 minuten, hou even goed in de gaten dat ze niet te bruin worden!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.