Blauwe bessen kwarktaart

Yes, taartjestijd! Ik vind taartjes maken nog steeds één van de leukste dingen die er is. En ik vind het helemaal leuk om met gezonde ingredienten taartjes te maken – taartjes met voedingsstoffen, die je prima als ontbijtje of als tussendoortje eten kan. Zonder enig schuldgevoel te krijgen. Met dit blauwe bessen kwarktaartje kan dat ook!

Wat heb je nodig? (taart doorsnede 18 cm)

Voor het deeg:

  • 225 gram speltmeel
  • 6 medjoul dadels
  • 25 gram kokosolie
  • 125 ml melk
  • 3 tl kruiden (ik gebruikte choco loco van Green Gypsy Spices, mmm)
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 ml magere kwark
  • 4 el honing
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram blauwe bessen
  • Scheutje sinaasappelsap

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingredienten voor het deeg in een beslagkom en kneed dit tot een vast deeg. Je moet even kneden om de dadels goed te mengen; maar de dadels zijn makkelijk fijn te kneden. Bekleed de bodem en de zijkanten van de bakvorm met het deeg. Bak dit af in 15 minuten. Laat dit goed afkoelen.
  3. Laat de gelatine weken in een schaaltje koud water. Knijp de blaadjes hierna uit. Doe het scheutje sinaasappelsap in een steelpannetje, verwarm dit op het vuur en laat de gelatine hierin oplossen.
  4. Meng de kwark met de honing en de gelatine. Zet de helft apart. De andere helft doe je samen met de blauwe bessen in een kom. Haal hier de staafmixer doorheen, zodat je blauwe bessen kwark krijgt.
  5. Pak de taartbodem erbij en ga nu vullen. Schep in het midden van de taart 3 el normale kwark, vervolgens 3 el blauwe bessen kwark, dan weer 3 el normale kwark… en zo ga je door tot alle kwark op is. De kwark zal langzaam naar de zijkanten zakken, zodat er laagjes ontstaan.
  6. Zet de taart voor 4 à 6 uur in de koelkast. Hierna is het eindelijk tijd om te eten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *