Blauwe bessen havermout parfait

Oke, het is officieel veel te lang geleden dat ik een nieuw ontbijtreceptje op mijn blog plaatste! Sorry! Maar ik beloof jullie dat dit lekkere ontbijtje het wachten écht waard was! Ik verblijd jullie vandaag namelijk met een heerlijke parfait van geroosterde havermout, met romige hangop en zoete blauwe bessen! Dat ziet er dus niet alleen uit als een feestje, zo smaakt het ook! En, ideaal, je kan het lekker een dag van te voren klaarmaken en gewoon bewaren in de koelkast! Winning!

Wat heb je nodig voor 2 ontbijtjes?

  • 60 gram havermout
  • 20 gram pecannoten
  • 400 gram hangop
  • 25 gram honing
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 125 gram blauwe bessen

Hoe maak je dit ontbijtje?

  1. Hak de pecannoten in kleine stukjes.
  2. Pak een droge koekenpan en doe hier de havermout en de gehakte pecannoten in. Rooster dit op laag vuur, tot alles een beetje bruiner is 🙂 Haal het uit de pan en zet dit even apart.
  3. Meng de hangop met de honing en het vanillepoeder.
  4. Vul je schaaltje met een laagje havermout, doe hier de hangop overheen, doe hier het andere deel van de havermout overheen en serveer de bessen on top!
  5. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
431 kCal
Eiwit: 15 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 21 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.