Bladerdeegsterren met appel

Kerst brengt al genoeg stress met zich mee. Iedereen legt zichzelf veel druk op, om het maar zo leuk en lekker mogelijk te maken. Daarom is het goed om te weten dat er lekkere en feestelijke hapjes zijn, die makkelijk te maken en snel klaar zijn. Deze bladerdeegsterren met appel en amandelschaafsel, zijn echt binnen 10 minuten gemaakt, en hoeven dan alleen de oven nog maar in. Verder heb je er echt geen seconde werk aan. Heerlijk om zo te eten, of om als toetje te serveren met vanille ijs en slagroom 🙂

Wat heb je nodig?

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 appel
  • 3 el abrikozenjam
  • amandelschaafsel

Hoe maak je dit?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Snij de plakken bladerdeeg in de vorm van een ster. Smeer deze in met een dun laagje abrikozenjam.
  • Schil de appel en snij deze in stukjes. Beleg het bladerdeeg met stukjes appel en bestrooi deze met wat amandelschaafsel.
  • Bak de bladerdeegsterren gaar in 10 à 15 minuten. Hou ze goed in de gaten, het kan soms wat sneller gaan!
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.