Biefstuksalade

Tijdens al die warme zomerdagen heb ik weinig zin om uitgebreid te koken – en al helemaal niet om daarna veel te moeten afwassen 🙂 Daarnaast is het gewoon fijn om een lichtere maaltijd te eten, die niet al te flink vult. Vandaar dat ik vorige week deze biefstuk salade heb gemaakt; de ideale maaltijd voor 30 graden. Maar ook voor andere temperaturen uiteraard. 

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 2 biefstukken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 tl sambal
  • 100 gram gemengde sla
  • 100 gram tauge
  • 150 gram haricots verts
  • 1 rode ui
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1/4 komkommer
  • 50 gram cashewnoten

Hoe maak je deze salade?

  1. Snij de biefstuk in stukjes. Marineer deze met 1 el sojasaus, de honing en de sambal en zet dit een paar uur in de koelkast (een dag is eigenlijk nog lekkerder)
  2. Kook de haricots verts beetgaar
  3. Snij de rode ui, rode paprika en de komkommer in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes.
  4. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan
  5. Verdeel de sla over de borden. Verdeel hierover de komkommer, cherrytomaatjes en cashewnoten.
  6. Doe de haricots verts, tauge en rode paprika met 1 el sojasaus in de wokpan en wok dit beetgaar. Verdeel dit over de salades.
  7. Als laatste bak je de biefstuk rondom bruin. Ze mogen mooi rood blijven van binnen
  8. Eet smakelijk!

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *