Beef nanas

In New York leefde ik op hamburgers. En op friet. En na 3 dagen had ik zin in een fatsoenlijke maaltijd. Een maaltijd waar het vet niet vanaf droop en waar wat vitamientjes uit te halen waren. Bleek dat er op 2 minuten van ons hotel een hele goede Maleisier zat. Waar ze écht heel lekker kookten. Tijdens ons eerste bezoek bestelde ik hier ‘beef nanas’ en dit maakte me zó happy, dat ik het bij ons 2e bezoekje weer besteld heb 🙂 En dus moest ik dit thuis ook maar eens maken!

Wat heb je nodig? (voor 2 à 3 porties)

  • 250 gram biefstukreepjes
  • 3 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 ananas
  • 125 gram tauge
  • 100 ml ananassap
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 tl gemberpoeder
  • zilvervliesrijst

Hoe maak je dit?

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Snij de paprika’s in reepjes, de rode ui in halve ringen en de ananas in blokjes.
  3. Meng het ananassap met de tomatenpuree, de sojasaus, de honing en het gemberpoeder. Zet deze saus even opzij.
  4. Verwarm wat olie in de wokpan, en bak hier de biefstukreepjes in. Als deze rondom bruin zijn, voeg je de groenten, het ananas en de saus toe. Wok dit 4 à 5 minuutjes mee. NIet veel langer, het is lekker als de groenten knapperig blijven.
  5. Voeg de rijst toe of serveer dit los.
  6. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.