BBQ Honey Ribs

Enkele weken geleden ontving ik van lekkerhoning.nl enkele van hun soorten honing, om die te verwerken in mijn baksels. Mocht je me al wat langer volgen, dan weet je dat ik honing een erg fijn product vind, die vaak ik mijn baksels terug te vinden is. Ik ontving onder andere de fruithoning, die lekker fruitig van smaak is. Omdat honing lekker veelzijdig is, en het dus niet alleen in zoete baksels te gebruiken is, maakte ik er heerlijke spareribs mee. Deze gaarde ik overigens in de oven, maar dit kan ook prima op de barbecue!

Wat heb je nodig?

 • 2 porties spareribs
 • 4 el barbecuesaus
 • 4 el fruithoning*
 • 2 tl paprikapoeder
 • 1 el kokosbloesemsuiker
 • snufje zout

(*uiteraard is andere honing ook mogelijk)

Hoe maak je deze spareribs?

 1. In de ochtend meng je de barbecuesaus met de honing en verdeel je dit over de spareribs. Smeer ze goed in, dek het af met aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast
 2. Verwarm de oven voor op 125 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
 3. Leg de spareribs op de bakplaat met de holle kant naar beneden. Giet wat water op de bakplaat, zodat er stoom kan gaan ontstaan. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze een uurtje.
 4. Zet de oven nu naar 170 graden, laat de aluminiumfolie op de spareribs zitten en gaar ze nog een uurtje.
 5. Meng de kokosbloesemsuiker met de paprikapoeder en het snufje zout.
 6. Haal de aluminiumfolie van de spareribs af en verdeel het kruidenmengsel over de spareribs. Zet de spareribs 30 minuten in de oven.
 7. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.