Banketstaaf met speculaas walnoot vulling

Kan jij ze weerstaan in de winkel, die lekkere banketstaven? Mij lukt het tot nu toe goed, maar dat komt vooral omdat ik ontdekt heb hoe makkelijk het is om ze zelf te maken 🙂 En op dat moment ontdekte ik ook hoe lekker je kan variëren met smaken. En dus werd het geen standaard banketstaaf, maar spicete ik hem een beetje op! En dat was een goede keuze!

Wat heb je nodig voor 2 kleinere banketstaven?

  • 4 vellen roomboterbladerdeeg
  • 150 gram amandelmeel
  • 125 gram honing
  • 10 walnoten, in stukjes gehakt
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 losgeklopt ei

Hoe maak je deze banketstaven?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Ontdooi de vellen bladerdeeg en leg deze per 2 aan elkaar, zodat er 2 rechthoekige lappen ontstaan.
  3. Doe het amandelmeel met de honing en de speculaaskruiden in de keukenmachine. Mix dit tot je speculaasspijs krijgt. Doe dit in een beslagkom, en meng dan de gehakte walnoten hier doorheen.
  4. Verdeel het speculaasspijs over het bladerdeeg. Doe dit iets van het midden, zodat je het bladerdeeg goed dubbel kan vouwen. Duw de randjes aan met een vork.
  5. Smeer de banketstaven in met het losgeklopte ei en strooi eventueel nog wat speculaaskruiden hier overheen.
  6. Doe de banketstaven 20 minuutjes in de oven!
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.