Bananenbrood met cheesecake vulling

Daar is er weer een: een nieuw bananenbroodrecept! En niet zomaar een, nee: eentje met een heerlijke cheesecakevulling. Wel een gezonde cheesecake of course; mijn meest geliefde tussendoortje kan natuurlijk niet opeens ongezonder worden 😉 Bananenbrood blijft echt een favorietje hier in huis; het is lekker, voedzaam en het geeft voldoende energie om er weer even tegenaan te gaan. Ik maak daarom ook regelmatig een bananenbroodje, en om het niet saai te laten worden, varieer ik graag in mijn recepten! Dus zie hier: weer een nieuwe variant!

Wat heb je nodig:

Voor het bananenbrood:

  • 2 bananen
  • 100 gram geweekte dadels
  • 200 gram speltmeel
  • 4 eieren
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder

Voor de cheesecakelaag:

  • 500 gram magere kwark
  • 100 gram zuivelspread light
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 2 el kokosmeel

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de eieren met de bananen en de dadels in de blender en mix dit tot de dadels helemaal opgenomen zijn. Doe dit in een beslagkom en mix hier het speltmeel, vanillepoeder en bakpoeder doorheen.
  3. Neem een andere kom en doe hier alle ingredienten voor de cheesecakelaag in. Meng dit goed met elkaar.
  4. Pak je cakevorm en verdeel de helft van het bananenbroodbeslag over de bodem. Strijk dit glad. Doe vervolgens je cheesecakebeslag hierop en verdeel dit goed. Strijk dit ook weer glad. Verdeel hierover de andere helft van het bananenbroodbeslag. Strijk dit goed uit, zodat de cheesecakelaag niet meer zichtbaar is.
  5. Bak je bananenbrood af in 55 minuten. Haal hem dan uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Zet hem na het afkoelen nog 2 uur in de koelkast, zodat de cheesecakelaag ook goed stevig geworden is.
  6. Snij hem in plakken en bewaar hem in de koelkast.
  7. Enjoy!

Voedingswaarden per plak (12 plakken)
178 kCal
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 18 gram
Vezels: 3 gram
Vetten: 5 gram

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.