Bananenbrood met chocolade en pecannoten

 Ik vond bananenbrood nooit zo lekker, tot ik de de variant van meneer de bootcamptrainer proefde. Gelukkig deelde hij het recept (thanks Niek!). Ik heb hem al vaak gemaakt, maar de variant met chocolade en pecannoten is toch wel mijn favoriet. En daarom deel ik die met jullie.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 7 dadels
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 75 gram pecannoten

Hoe maak je dit bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in.
  2. Doe de eieren, bananen en dadels bij elkaar in de blender, tot dit een glad geheel is. Doe dit in een kom. Roer hier het amandelmeel en het bakpoeder doorheen.
  3. Hak de chocolade en de pecannoten in stukken. Roer het grootste gedeelte door het beslag heen.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi met de laatste pecans en chocolade.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar

3 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.