Bananenbrood Cheesecake

Bananenbrood en cheesecake; 2 snacks waar je me bijna voor mag wakker maken. Bijna hè… En toen kwam ik opeens op het geniale (al zeg ik het zelf dan) idee om dit te combineren. The best of both worlds: de zoete smaak van het bananenbrood met de romige smaak van de cheesecake. Wat mij betreft een winner, zeker om straks met pasen op tafel te hebben. En wat mij betreft: een stukje bij het ontbijt kan prima!

Wat heb je nodig voor een bakvorm van 18cm:

Voor de bananenbroodlaag:

  • 1 banaan
  • 75 gram amandelmeel
  • 4 dadels
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder

Voor de cheeselaag

  • 300 gram zuivelspread light
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 25 gram honing

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed je springvorm met bakpapier
  2. We maken eerst de bananenbroodlaag. Doe de eieren met de ontpitte dadels en de banaan in de blender. Mix dit tot het goed gemengd is. Doe dit hierna in een beslagkom en spatel hier het amandelmeel en het bakpoeder doorheen. Doe dit mengsel in je springvorm.
  3. We maken nu de cheeselaag. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de beslagkom en mix dit tot de cheeselaag. Schep deze voorzichtig op de bananenbroodlaag.
  4. Doe de springvorm 60 minuten in de oven. Zet hierna de oven uit, zet de ovendeur op een kiertje en laat de taart op die manier afkoelen. Dan heb je minder kans dat ‘ie instort.
  5. Zet hierna de taart in de koelkast en laat hem goed afkoelen.
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 1/8e deel:
217 kCal
Eiwit: 9 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vezels: 1 gram
Vetten: 15 gram

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *