Bananen muffins

Ken je ze? Die sticky muffins van de Albert Heijn? Die grote, romige, sticky muffins. Die je het liefst in 3 happen opeet. Maar dat vind je dan weer zonde, want dan zijn ze zo snel op. Dilemma, dilemma. Het dilemma wordt al wat minder groot als je ziet wat én hoeveel er in die muffins zit. Met één blik op die beschrijving, laat ik ze al snel staan. Maar ja, je hele leven geen muffins meer eten, is ook geen optie toch? Dat vind ik dus ook. En daarom maakte ik deze bananen muffins, die wél verantwoord zijn!

Wat heb je nodig voor 10 muffins?

  • 2 rijpe bananen
  • 7 dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 15 gram kokosrasp

Hoe maak je deze muffins?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de bananen met de dadels en de eieren in de blender, tot dit een glad geheel is. Doe dit in een kom en voeg het amandelmeel en de bakpoeder toe. Mix dit goed.
  3. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Verdeel de kokosrasp door het hier overheen te strooien.
  4. Bak de muffins gaar in ongeveer 25 à 30 minuten. Check even met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
  5. Eet smakelijk

Wat zijn de voedingswaarden van 1 muffin?

185 kCal
Eiwit: 7 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vezels: 12 gram
Vetten: 2.5 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *