Bananen kwarkbrood met pure chocolade

Op mijn Instagram postte ik afgelopen maandag 2 mogelijk nieuwe recepten en vroeg jullie welk recept jullie eerst online wilden zien. Bijna unaniem werd gekozen voor dit recept (hoewel het andere recept heus nog wel online gaat komen hoor!) – dus ik ben benieuwd wanneer jullie deze gaan testen 🙂 Ik vond hem in ieder geval goed geslaagd!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram speltmeel
  • 150 gram magere kwark
  • 100 gram honing
  • 75 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Hoe maak je dit recept?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes; zet even opzij.
  3. Doe de honing met de eieren, de bananen en de gesmolten boter of olie in de blender en blendt dit tot de banaan goed opgenomen is. Doe dit in een beslagkom.
  4. Voeg de overige ingredienten toe – behalve de chocolade – en mix dit tot je een mooi beslag hebt. Roer het grootste gedeelte van de chocolade hier doorheen.
  5. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de overige chocolade over de bovenkant.
  6. Bak de cake gaar in 45 minuten en laat afkoelen in de bakvorm
  7. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.