Banaan Caramel IJs

De lekkerste vervanging van schepijs vind ik nana icecream: ijs gemaakt van niets meer dan bevroren plakjes banaan. Supereasy. Maar ik geef er graag nog een fijne draai aan. Ooit was mijn favoriete ijs de banaan caramel van Haagen Dasz. Geen idee of deze smaak nog te verkrijgen is, maar het gaf mij de uitdaging om dit ijs na te maken. Op een wat gezondere manier natuurlijk!

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen, ingevroren in plakjes
  • 4 dadels
  • 1 theelepel pindakaas
  • stukjes hazelnoot

Hoe maak je dit?

  1. Doe de dadels met de pindakaas in de keukenmachine en mix dit tot je een caramelachtige massa hebt. Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels water toe, als dit nodig is. Haal het uit de keukenmachine en zet even opzij.
  2. Doe de bananen in de keukenmachine en laat dit draaien tot je een ijsachtige massa hebt. Haal dit uit de keukenmachine, roer hier de caramel doorheen en serveer dit met wat stukjes hazelnoot. Mocht het te zacht geworden zijn: zet het ijs dan nog even een halfuurtje in de koelkast.
  3. Eetse!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.