Banaan amandelwafels

Op een lazy zondagochtend vind ik het fijn om lekker uitgebreide ontbijtjes te maken. Vaak sta ik pannenkoeken te bakken (want: ideaal voor een duurloop), maar ook wafels vind ik heerlijk om als ontbijtje te serveren. Voor Sinterklaas kreeg ik van Bjorn het ‘New York Kerstmis Bakboek’, waar deze wafels in staan. Maar ik zal Petra niet zijn, als ik er niet mijn eigen draai aan, zodat ik dit succesrecept nu met jullie delen kan!

Wat heb je nodig voor 4 wafels?

  • 100 gram speltmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl gedroogde gist
  • snufje zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 165 ml karnemelk
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 10 gram honing
  • snufje vanillepoeder
  • 1 ei
  • 1 banaan

Hoe maak je deze wafels?

  1. Doe het speltmeel, het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, het gist, het zout en het kaneel bij elkaar in een kom. Meng dit goed met elkaar.
  2. Doe in een andere kom de karnemelk, de boter, het honing en het vanillepoeder. Meng dit met elkaar en roer dit vervolgens door het meelmengsel heen. Meng dit goed met elkaar.
  3. Dek dit beslag af en zet dit 2 uur op een warme plek, zodat het beslag kan rijzen.
  4. Klop het eiwit op en zet dit opzij.
  5. Klop het eierdooier met de geprakte banaan los en voeg dit toe aan het beslag. Spatel hier voorzichtig het opgeklopte eiwit doorheen.
  6. Vet het wafelijzer in met boter, en bak hier de wafels in.
  7. Serveer de wafels met plakjes banaan, amandelschaafsel en honing
  8. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.