Apple Crumble

Na wat stoeien met verschillende deegjes is het me gelukt: een apple crumble maken zonder roomboter of kokosolie! En daardoor is deze crumble een stuk minder calorierijk dan ‘normale’ crumbles. Dus is ie niet alleen geschikt als toetje, maar ook als ontbijt of als tussendoortje! Hierbij het recept van de multifunctionele crumble 🙂

Wat heb je nodig (voor 3 of 4 porties):

  • 2 appels (ik gebruikte elstar)
  • 10 gram honing
  • 40 gram gedroogd fruit (rozijnen, cranberries, abrikozen)
  • 5 geweekte dadels
  • 45 gram speltmeel
  • 20 gram havermout (+ nog 1 el)
  • 2 tl kaneel

Hoe maak je deze crumble?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Meng dit met de honing, het gedroogde fruit en het kaneel. Doe dit op de bodem van je ovenschaal of bakvorm.
  3. Doe de dadels met het speltmeel en de havermout in een kom en kneed dit tot een kruimelig deeg. Kruimel dit over het appelmengsel heen. Strooi hier nog 1 el havermout overheen.
  4. Zet in de oven, bak af in 20 minuten.
  5. Tip 1: smeer er na het afbakken wat abrikozenjam overheen
  6. Tip 2: lekker om te serveren met een bolletje ijs, griekse yoghurt of kwark!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.