Appeltaartjes

Taarten bakken is een van de leukste dingen die er is. Dat vind ik in ieder geval. En aangezien het zomerweer de afgelopen weken echt ver te zoeken is, vond ik appeltaartjes in augustus prima kunnen. Ik bedoel, het hoeft toch niet per se herfst te zijn om appeltaart te kunnen eten? Ik maakte met dit recept 12 mini appeltaartjes, die ik bakte in een muffin bakvorm!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram speltmeel
  • 200 gram roomboter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 75 gram rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 2 el abrikozenjam

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in.
  2. Kneedt een deeg van het speltmeel, roomboter, kokosbloesemsuiker en 1 ei. Zet dit deeg een halfuurtje in de koelkast.
  3. Schil de appels, snijdt deze in stukjes. Meng deze met de rozijnen en het kaneel.
  4. Bekleed de muffinvormpjes met het deeg. Hou wat deeg achter de hand voor op de appeltaartjes. Vul de beklede vormpjes met het appelmengsel en leg hier wat reepjes deeg overheen.
  5. Kluts het andere ei en bestrijk de reepjes deeg hiermee.
  6. Bak de appeltaartjes 25 à 30 minuten.
  7. Als ze uit de oven komen, smeer je wat abrikozenjam over de taartjes heen. Laat ze afkoelen. Of eet ze warm. Stiekem is dit nog veel lekkerder 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.