Appeltaart wraps

Ik vind het leuk om in receptenboekjes van supermarkten te bladeren. Hoe meer, hoe beter. Inspiratie, inspiratie, ik hou er van. In het boekje van de Emté kwam ik een recept tegen voor appeltaart taco’s. Leuk idee, waar ik zelf mee aan de slag ben gegaan. Ik heb – uiteraard – het een en ander verandert, zodat het ook echt een receptje is geworden wat bij Petra past 🙂

Wat heb je nodig?

Voor de wrapjes:

  • 2 grote volkoren wraps (of 3 kleintjes)
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 el honing
  • 2 elstar appels
  • 1 tl citorensap
  • 3 el rozijnen
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 el abrikozenjam

Voor de dipsaus:

  • 5 el yoghurt
  • 1 tl kaneel
  • 1 el honing

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Pak de wraps en steek hier cirkels uit van ongeveer 8 à 10 cm doorsnede. Ik had zelf geen uitsteker en heb een grote mok gepakt, en hier met een mes omheen gesneden 🙂
  3. Meng het losgeklopte ei met 1 el honing. Smeer de mini wrapjes aan beide kanten in met dit mengsel.
  4. Keer een muffinbakblik om. Vouw de wrapjes dubbel (zodat het een taco vorm krijgt) en zet dit tussen de holtes van het bakblik in. Bak de wrapjes in ongeveer 5 minuten krokant. Goed in de gaten houden, voordat ze te bruin worden!
  5. Maak ondertussen de dipsaus: meng de yoghurt met de honing en het kaneel en doe dit in een klein schaaltje.
  6. Schil de appels, en snij deze in kleine blokjes. Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak hier de appelblokjes met het citroensap in. Als ze wat bruin worden, voeg je 1 el honing, de rozijnen, de speculaaskruiden en de abrikozenjam toe. Bak dit nog 2 minuutjes op laag vuur. Vul de wrapjes met de vulling en serveer met de dipsaus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.