Appeltaart stengels

Soms zijn recepten zo simpel, dat ik het bijna geen recept durf te noemen. Dan is het meer een beschrijving van 2 stappen, in plaats van iets héél ingewikkelds. Maar goed; juist de simpele recepten zijn soms zo onwijs fijn: je hebt snel iets lekkers klaar en, in dit geval, is het een uitermate goed recept om lekker in de vakantie met je kids of logerende kinderen te maken. Voor jezelf maken kan uiteraard ook; maar pas op dat je ze niet allemaal op eet als ze nog warm zijn 😉

Wat heb je nodig voor 12 à 14 stengels?

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 2 eetlepels appelmoes
  • handje rozijnen
  • 1 geklutst ei
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl kokosbloesemsuiker

Hoe maak je deze appeltaart stengels?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, ontdooi 4 plakjes bladerdeeg en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Leg 2 plakken bladerdeeg op een snijplank. Besmeer deze de appelmoes en verdeel hier de rozijnen over.
  3. Leg hier de andere 2 plakken bladerdeeg op en duw dit voorzichtig aan.
  4. Smeer de bovenkant in met het geklutste ei en strooi hier het kaneel en de kokosbloesemsuiker overheen.
  5. Snij met een mes of een pizzasnijder (dat laatste vond ik zelf ideaal) in repen. Je haalt 6 of 7 repen uit een dubbele plak bladerdeeg; het ligt er even aan hoe breed je ze maakt.
  6. Leg de stengels op de bakplaat en bak ze af in 20 minuten.
  7. Let op: gevaarlijk lekker als ze nog warm zijn!
  8. Tip: voor extra crunch: voeg wat gehakte noten toe bij de appelmoes en rozijnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.